studio-4

Gerard Atema Studio

De studio bevindt zich op een binnenplaats aan de Bloemgracht te Amsterdam. Het is een fijne rustige plek, midden in de Jordaan met een tuin en daklicht.

Er staat een vleugel, een drumstel en er is een geluiddichte opnamecel. Er is professionele opname apparatuur (Focusrite, AKG, etc.) met 5.1 afluistering (Genelecs)

 

Vienna Symphonic Library

Ik heb de beschikking over onder andere de volledige Vienna Symphonic Cube. Vandaag de dag zijn computers krachtig genoeg om dit hele virtuele symfonieorkest te kunnen aansturen. Met alle mogelijke articulaties per instrument kan er een bijzonder realistisch resultaat worden bereikt, zeker in combinatie met:

 

MIR

MIR, een zeer geavanceerde convolution reverb waarmee behalve de verschillende virtuele instrumenten alle signalen vrij in een gekozen virtuele ruimte zijn te plaatsen.

mirl

In de loop der jaren heb ik in een en ander geïnvesteerd en geleerd er mee te werken. Er gaat natuurlijk niets boven een goede muzikant van vlees en bloed, maar voor grotere ensembles is de Vienna Library zeer bruikbaar en met wat geduld zijn ook solo instrumenten fijn te snijden.

studio-6

 

Er is kortom van alles mogelijk om kwalitatief hoogwaardige budget vriendelijke muziek/geluidsopnames te maken.

Ik werk ook aan beeld inclusief surround mixing en er staan uitgebreide SFX Libraries op schijf.

studio-bij-avond